Edin.bg»Рецепти»Закуски и печива»Охлювчета»Турски Сладки Чатал Татласъ

Турски Сладки Чатал Татласъ

Турски Сладки Чатал Татласъ
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Турските десерти са превъзходни, така ч"

Необходими продукти

  • За тестото
  • бакпулвер - 1 пакет (10 г)
  • яйца - 1
  • кисело мляко - 70 г
  • олио - 60 мл
  • ванилия - 1 брой
  • сол - щипка
  • брашно - 280 - 300 г
  • За захарния сироп
  • вода - 600 мл
  • захар - 440 грама
  • ванилия
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пригответе захарния сироп в началото, защото трябва да се охлади, за да се залеят сладките.

Сипете в тенджера водата, ванилията и захарта, сложете на котлона да заврят. Намалете котлона и оставете сиропът да поври на тих огън - около 10 минути. Добавете 1-2 лъжички лимонов сок и оставете да изстине.

Смесете всички съставки в подходяща купа и постепенно замесете меко тесто. Не прекалявайте с брашно, защото сладките ще станат по-твърди.

Разделете тестото за сладки на две части, разточете на тънък лист. Нарежете го на ленти, а всяка лента навийте на охлюче.

Наредете охлювчетата върху тава с хартия за печене. Печете в загрята на 170 градуса фурна до зачервяване. Още докато са горещи ги залейте със студения сироп.

Турските Сладки Чатал Татласъ са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: