edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Торта Наполеон»Лесна Торта Наполеон с домашен крем

Лесна Торта Наполеон с домашен крем

NEVINEVI
Новак
3
552
Лесна Торта Наполеон с домашен крем
Снимка: NEVI
ВИДЕО
21/12/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене25 мин.
Общо50 мин.
Порции8
"Един съвет от нас - залагайте винаги на домашно приготвените торти, вкусът и качеството им няма как да не бъдат оценени положително от всички"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо накъсайте корите, след което ги посипете с олиото и захарта. Разбъркайте добре и ги запечете на 180 градуса до хубав златист цвят. Разбърквайте често за да не загорят. Оставете да изстинат.

Междувременно пригответе крема. В дълбока купа изсипете 100 мл мляко, брашното и жълтъците. Разбъркайте. Ако има бучки от брашното, най-добре прецедете крема, за да стане напълно гладък.

В друга тенджера кипнете останалото прясно мляко и веднага щом заври, сипете захарта и яйчената смес. Овкусете с цитрусовите кори и ванилията.

Във форма за торта с диаметър 22 см сложете лъжица от крема. Започнете да редувате печени кори, след това крем и така редувате до изчерпване на количествата, като завършите тортата с кори.

Оставете много малко кори за отстрани (след като махнете ринга). Това е бърза и вкусна торта Наполеон. Да ви е сладко.

Лесната Торта Наполеон с домашен крем е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: