Шоколадов мока крем

Шоколадов мока крем
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
02/11/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене10 мин.
Общо30 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците.

Смесваме нишестето с 1/2 ч.ч. прясно мляко.

Останалото мляко кипваме със захарта и добавяме, първо, жълтъците на тънка струйка, а след това и нишестето.

Бъркаме до сгъстяване и отместваме от котлона. Веднага добавяме какаото и разтворимото кафе.

Оставяме крема да изстине напълно.

Добавяме маслото и разбиваме с миксер за 1-2 минути.

Добавяме заквасената сметана, разбъркваме хубаво и сипваме в чашки, като пълним до половината.

Разбиваме сметаната с пудрата захар и сипваме по 1 лъжица във всяка чашка.

Прибираме шоколадовия крем в хладилника за поне един час.

Преди сервиране поръсваме шоколадовия мока крем с малко разтворимо кафе.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest