Крем с желатин в кексова форма

23/10/2020
Приготвяне20 мин.
Общо20 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо193
  • Преглеждания за месеца44
  • Преглеждания за седмицата5
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • праскови - 1 ч.ч. от компот
  • вишни - 1 ч.ч. от компот
  • заквасена сметана - 4 с.л.
  • кисело мляко - 2 кофички
  • пудра захар - 2 с.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • желатин - 3 пакетчета
  • вода - 3 с.л.
  • олио - за намазване на формата
  • шоколадови пръчици - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме прасковите на дребно в купа. Добавяме вишните, почистени от костилките.

В отделна купа смесваме киселото мляко, заквасената сметана, пудрата захар ванилията и лимоновия сок.

Разтваряме желатина във водата, загряваме го, за да се разтопи и го добавяме към млечната смес.

Разбъркваме и добавяме плодовете.

Изсипваме в мазана с олио форма за кекс.

Прибираме желирания крем в хладилника за една нощ.

Внимателно отделяме десерта от стените на формата и го обръщаме в чиния.

Поръсваме крема с желатин в кексова форма с шоколадови пръчици, нарязваме на парчета и сервираме.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар