edin.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Хрупкави пилешки бутчета с мед

Хрупкави пилешки бутчета с мед

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
23
1k
5
Хрупкави пилешки бутчета с мед
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
23/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне60 мин.
Готвене40 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"Невероятно апетитни бутчета с мед, които си хапваме и като основно, и като мезе - важното е, че ги хапваме"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 4 бр.
  • шалот - 200 г или лук
  • чесън - 1 глава
  • червен пипер - 1 с.л.
  • мащерка - 1 с.л. суха
  • зехтин - 5 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • соев сос - 2 с.л. за пиле
  • сос барбекю - 2 с.л. по желание
  • пчелен мед - 2 с.л.
  • лимонов сок - от 1 лимон
  • лют червен пипер - 1/2 ч.л. на люспи
  • краве масло - 1 с.л.
  • брашно - 1 - 2 с.л. за овалване на бутчетата
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Изплакнете бутчетата под студена вода и подсушете. Загрейте фурната до 200 градуса.

Обелете шалота и разрежете по големите наполовина - малките могат да останат цели. Можете да ползвате и обикновен лук.

Смесете старателно сос барбекю, соевия сос, лимоновия сок, меда, червения пипер, черния пипер, люспите лют червен пипер, сухата мащерка в чаша и ги разбъркайте. Можете да мариновате и без соев сос, като добавите 1 ч.л. сол към съставките.

Изсипете така приготвената марината върху подсушените бутчета, разбъркайте хубаво и разнесете по всяко бутче. Оставете ги в хладилника за поне час да се мариноват, а най-добре гответе на другия ден.

Когато бутчетата са добре мариновани, ги извадете и оваляйте в брашно. Изтръскайте ги, за да падне излишното брашно.

В тиган нагрявате добре маслото със зехтина, сложете, първо, пилешките бутчета от едната страна на тигана, запържете до златисто кафяво. Обърнете ги и добавете на свободната страна на тигана, шалота и скилидките чесън да се запържат.

Когато всичко е апетитно кафяво, намажете бутчетата със останалия сос от маринатата или добавете чили сос 2 с.л. и прехвърлете с лука и чесъна в тавичка в горещата фурната.

Можете да добавите малко водичка или вино на дъното на тавичката, ако няма достатъчно сос. Оставете да се запекат за около 40 минути - от време на време намазвайте печените пилешки бутчета със соса от печенето.

Така приготвени бутчетата остават сочни вътре и хрупкави отвън!

Сервирах хрупкавите пилешки бутчета с ориз и тъмен гъбен сос. Добър апетит !

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest