Edin.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Аламинути»Броколи с гъби и кашкавал

Броколи с гъби и кашкавал

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
475917k
Броколи с гъби и кашкавал
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
17 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Убедете семейството си колко много всъщност могат да бъдат вкусни броколите"

Необходими продукти

  • броколи - 1/2 глава
  • гъби - 150 г шийтаке или кафява печурка
  • кашкавал - около 100 г настърган
  • чесън - 3 скилидки
  • масло - 3 с.л.
  • зехтин - 1 с.л.
  • мащерка - 1 стрък, прясна
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Много хора се мръщят на броколите и ги смятат за скучна и не толкова вкусна храна, макар да знаят, че са много полезни и богати на ценни за организма хранителни вещества.

С тази рецепта ще ви докажа, че всъщност този зеленчук може да се превърне в истинска вкусотия и да ви накара да го похапвате по-честичко.

Сложете на котлона тенджера с леко подсолена вода и когато заври пуснете вътре броколите, накъсани на розички, по възможност по-малки.

Бланширайте броколите за 8 минути, като внимавате да останат ал денте.

Докато си врят си почистете гъбите и чесъна и ги нарежете чесъна на филийки, а гъбите на едро.

Сотирайте ги в загретия зехтин с лъжица две масло и дръпнете от огъня.

Когато броколите са готови ги отцедете добре и сложете при гъбите. Добавете още лъжица масло и върнете на огъня.

Накъсайте мащерката, посолете и гответе 2 минутки като леко подхвърляте продуктите в тигана, така че да се смесят добре.

Сложете половината настърган кашкавал и когато се разтопи разпределете ястието в две чинии. Поръсете и с останалия кашкавал и поднесете аламинута топъл.

Добър апетит! Броколите с гъби и кашкавал са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: