Начин на приготвяне
Много хора се мръщят на броколите и ги смятат за скучна и не толкова вкусна храна, макар да знаят, че са много полезни и богати на ценни за организма хранителни вещества.
С тази рецепта ще ви докажа, че всъщност този зеленчук може да се превърне в истинска вкусотия и да ви накара да го похапвате по-честичко.
Сложете на котлона тенджера с леко подсолена вода и когато заври пуснете вътре броколите, накъсани на розички, по възможност по-малки.
Бланширайте броколите за 8 минути, като внимавате да останат ал денте.
Докато си врят си почистете гъбите и чесъна и ги нарежете чесъна на филийки, а гъбите на едро.
Сотирайте ги в загретия зехтин с лъжица две масло и дръпнете от огъня.
Когато броколите са готови ги отцедете добре и сложете при гъбите. Добавете още лъжица масло и върнете на огъня.
Накъсайте мащерката, посолете и гответе 2 минутки като леко подхвърляте продуктите в тигана, така че да се смесят добре.
Сложете половината настърган кашкавал и когато се разтопи разпределете ястието в две чинии. Поръсете и с останалия кашкавал и поднесете аламинута топъл.
Добър апетит! Броколите с гъби и кашкавал са готови.