edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Чийзкейк»Класически чийзкейк с маскарпоне и боровинки

Класически чийзкейк с маскарпоне и боровинки

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
361k49
Класически чийзкейк с маскарпоне и боровинки
Снимка: Ivi Vacca
1 / 2
15/09/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
8
"Колкото красив, толкова и вкусен е този класически чийзкейк с маскарпоне и боровинки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За предпочитане е рикотата да е добре отцедена. Можете в същия ден да отцедите добре и да приготвите крема от маскарпоне и рикота.

За предпочитане е да ползвате и двете, но разбира се - винаги можете да направите крема само с маскарпонето и сметаната. Опитайте и си харесайте кой вариант за крем ви допада.

Поставете рикотата в гевгир за 1 нощ в хладилника.

На следващия ден прекарайте рикотата през сито два пъти, след това добавете захарта, аромата на ванилия и приберете отново в хладилника.

Пригответе основата: смесете бисквитите с разтопеното масло.

Можете да ги смелите в комбайн или да натрошите с ръце да станат на прах.

Разпределете сместа върху форма с подвижно дъно, притиснете и изравнете добре, оставете да почине в хладилника за час.

Четвърт час преди това смесете маскарпонето с рикотата с лъжица.

Накиснете желатина в студена вода, изцедете го добре и го разтопете на котлона с няколко супени лъжици сметана, след което го добавете към крема маскарпоне и рикота. Преди това изчакайте да се охлади до стайна температура.

След това добавете разбитата сметана лъжица по лъжица, като разбърквате внимателно.

Вземете формата от хладилника и разпределете крема върху основата.

Използвайте форма с подвижно дъно 24 см. Добавете върху основата шепа боровинки и сипете крема. Оставете си боровинки за украса на чийзкейка с маскарпоне.

Приберете го в хладилника за 1 нощ. Сервирайте на другия ден, като по желание добавете сладко от боровинки или друго по избор.

Да ви е сладко!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: