Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Пилешки пържоли под фолио

Пилешки пържоли под фолио

Пилешки пържоли под фолио
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
200 мин.
Общо
210 мин.
Порции
1
"Пилешките пържоли стават по-крехки и сочни, приготвени под фолио - само им добавете гарнитура и хапвайте"

Необходими продукти

  • пилешка пържола - 1 бр. от бут
  • сол
  • барбекю сос
  • зехтин - 1 с.л.
  • бира - 1 к.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте месото и посолете. Сложете соса барбекю и намажете хубаво от двете страни. Оставете за няколко часа в хладилника.

Извадете и поставете в тавичка за печене. Налейте бирата и зехтина.

Затворете с алуминиево фолио и печете пържолата в студена фурна на 250 градуса за 15-20 минути. Намалете след това на 170 градуса и печете около 2-3 часа.

Махнете фолиото и ако е нужно, запечете отгоре пилешката пържола.

Извадете, оставете леко да се охлади и сервирайте.

Пилешките пържоли под фолио са готови. (Увеличете броя на пържолите според вашите предпочитания).

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: