Edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Немски маков сладкиш

Немски маков сладкиш

Немски маков сладкиш
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
7
"Немски маков сладкиш, който ни приканва да го опитаме веднага"

Необходими продукти

  • мед - 120 г
  • канела - 1 ч.л.
  • мак - 150 г
  • яйца - 4 бр.
  • ванилова захар - 1 пак
  • пудра захар - 80 г
  • грис - 80 г
  • прясно мляко - 1 с.л.
  • масло - 50 г разтопено
  • лимони - 1 бр. кората
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджера загрейте вода и сложете мака за 5 минути да ври. Изключете котлона и задушете за 20 мин.

Разбийте белтъците на сняг.

В купа смесете останалите продукти и разбъркайте добре. Изцедете мака и сложете и него.

Внимателно добавете белтъците. Разбъркайте добре.

Изсипете в тавичка, застлана с хартия за печене и печете вкусния сладкиш на 160 градуса до суха клечка.

Немският маков сладкиш е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: