Домашни лимецови крекери

Аника ВойтАника Войт
Новак
52
1
02/09/2020
Приготвяне30 мин.
Готвене30 мин.
Общо60 мин.
Порции30
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо102
  • Преглеждания за месеца23
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата с шипка сол, содата и зехтина на пяна (като оставите един белтък за финалното намазване).

Към тази смес започнете да добавяте и брашното - на малки порции, лъжица по лъжица. Разбърквайте постоянно.

Идва ред на семената. Маковите, сусамените и ленените семена добавете направо към сместа. Тиквените семки ги начупете леко, преди да ги прибавите към тестото. Подправете с подправки по избор и разбъркайте с пръсти.

Получава се доста сухо тесто, което ще има нужда от добавяне на допълнително вода. Добавете толкова, че да се получи меко, не лепкаво тесто. Около половин чаена чаша.

Полученото тесто разточете на лист с дебелина около половин сантиметър. С нож нарежете домашните крекери на правоъгълни пръчици.

Наредете крекерите ги в тава, предварително застлана с хартия за печене. Намажете ги с разбит на пяна белтък и ги поръсете с натрошени семена.

Сложете домашни лимецови крекери в предварително загряна фурна на 180 градуса.

Печете за около 15 минути или до готовност.

Изискана стъклена фруктиера Tandis - 26 см-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Изискана стъклена фруктиера Tandis - 26 см
7.50 лв.
5.78 лв.
Виж ››

Чудесен аксесоар, стилен подарък или просто практична стъклена фруктиера - изборът оставяме на вас, ние гарантираме за качеството.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар