Edin.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Разядки»Мариновани пукани люти чушки

Мариновани пукани люти чушки

Мариновани пукани люти чушки
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
"Знаете ли каква е перфектната компания на всяко ястие? - Поне едно пукано люто чушле"

Необходими продукти

  • люти чушки - 200 г
  • кафява захар - 1 ч.л.
  • хималайска сол - 1 ч.л.
  • чесън - 3 скилидки
  • дафинови листа - 1 - 2 бр.
  • ябълков оцет - 100 мл
  • зехтин - 5 - 6 с.л.
  • вода - 30 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лютите чушки измиваме старателно и правим дупки с върна на ножа. Поставяме тигана на котлона и ги изпичаме.

Отделно в купа изсипваме водата и оставяме да заври. След това добавяме в купата солта и захарта, така че напълно да се разтворят, а дафиновият лист да пусне своя аромат.

Оставяме така около 2-3 минути и тогава изваждаме дафиновия лист и добавяме домашния оцет, нарязания на ситно чесън, зехтина и разбъркваме.

Когато са готови, поставяме една по една чушките в маринатата, като се стремим дръжките да останат на повърхността, така че да са удобни за взимане.

Когато сме потопили всички пукани люти чушлета, ги покриваме с фолио, за да се задушат.

Маринованите пукани люти чушки са чудесна добавка към всяко ястие!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: