Родопски бухтички

18/08/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо183
  • Преглеждания за месеца82
  • Преглеждания за седмицата11
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата и ги разбийте с тел.

Активирайте содата в киселото мляко за няколко минути.

Добавете в купата всички продукти и разбъркайте с дървена лъжица.

Трябва да получите гъсто кексово тесто. Оставете тестото за 10 минути да почине.

Загрейте тиган с мазнина и намалете котлона на средна степен.

С помощта на две лъжици гребете от сместа и пускайте в мазнината.

Изпържете лесните бухтички от двете страни до златисто.

Извадете родопските бухтички върху кухненска хартия и оставете леко да се охладят.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар