Родопски бухтички

18/08/2020
"Традиционни родопски бухтички - който ги опита, просто мълчи и се оглежда за още една"
Приготвяне5 мин.
Готвене10 мин.
Общо15 мин.
Порции15
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо766
  • Преглеждания за месеца95
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа счупете яйцата и ги разбийте с тел.

Активирайте содата в киселото мляко за няколко минути.

Добавете в купата всички продукти и разбъркайте с дървена лъжица.

Трябва да получите гъсто кексово тесто. Оставете тестото за 10 минути да почине.

Загрейте тиган с мазнина и намалете котлона на средна степен.

С помощта на две лъжици гребете от сместа и пускайте в мазнината.

Изпържете лесните бухтички от двете страни до златисто.

Извадете родопските бухтички върху кухненска хартия и оставете леко да се охладят.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар