Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Пържоли»Панирани пилешки пържоли с царевично брашно

Панирани пилешки пържоли с царевично брашно

Панирани пилешки пържоли с царевично брашно
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Само гарнитура изберете за тези панирани пилешки пържолки"

Необходими продукти

  • пилешки пържоли - 3 бр.
  • сол
  • яйца - 1 бр.
  • царевично брашно - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Поръсете пържолите със сол и ги оставете така за половин час.

В една чиния разбийте яйцето с вилица, а в друга сложете царевичното брашно.

Загрейте тиган с мазнина на котлона.

Вземете една пържола и я оваляйте хубаво в царевичното брашно. Потопете в яйцето и изпържете от двете страни до готовност.

Готовите панирани пържоли извадете върху кухненска хартия.

Оставете леко да изстинат и сервирайте топли с желаната от вас гарнитура.

Панираните пилешки пържоли с царевично брашно са готови.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: