Хрупкави чаени бисквити

Хрупкави чаени бисквити
Снимка: Марияна Петрова Иванова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
60 мин.
Порции
15
"Защо да купувате бисквитки от магазина, когато можете вкъщи да си направите много по-вкусни?"

Необходими продукти

  • брашно - 175 г
  • краве масло - 115 г
  • пекан - 150 г орех
  • захар - 80 г
  • крема сирене - 45 г
  • ванилия - 2 - 3 капки есенция
  • пекан - 15 - 20 бр. цели орехи
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смелете орехите в кухненски робот и измерете 75 г, а останалите заделете.

Извадете кравето масло от хладилника, нарежете на кубчета в купа и оставете за 1 час да се отпусне. Сложете орехите (75-те грама), захарта, брашното крема сиренето и ванилията.

Замесете меко тесто. Оформете на руло.

Върху стреч фолио разстелете останалите орехи и оваляйте тестото от всички страни.

Завийте във фолиото и оставете в хладилника за половин час.

Извадете и с помощта на нож нарежете колелца. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.

Печете ореховите бисквити в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.

Извадете хрупкавите чаени бисквити, оставете да се охладят и по желание се поръсват с пудра захар.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: