Начин на приготвяне
Смелете орехите в кухненски робот и измерете 75 г, а останалите заделете.
Извадете кравето масло от хладилника, нарежете на кубчета в купа и оставете за 1 час да се отпусне. Сложете орехите (75-те грама), захарта, брашното крема сиренето и ванилията.
Замесете меко тесто. Оформете на руло.
Върху стреч фолио разстелете останалите орехи и оваляйте тестото от всички страни.
Завийте във фолиото и оставете в хладилника за половин час.
Извадете и с помощта на нож нарежете колелца. Подредете в тавичка, застлана с хартия за печене, на разстояние.
Печете ореховите бисквити в предварително загрята фурна на 170 градуса до готовност.
Извадете хрупкавите чаени бисквити, оставете да се охладят и по желание се поръсват с пудра захар.