Пукани люти чушлета с олио и оцет

НикиНики
Новак
9
31/07/2020
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо38
  • Преглеждания за месеца22
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почти няма ястие, на което да не му липсват люти чушлета. Било то в суров или маринован вид.

Измиваме и подсушаваме лютите чушки. Пукането им може да е в няколко варианта, зависи от условията - на грил тиган, на котлон, на скарата във фурната.

В буркани си поставяме продуктите за марината. Наразваме си на ситно копъра, магданоза, морковите и чесъна. Започваме да печем лютите чушки.

Още докато са топли, нареждаме в буркани, като притискаме.Р едуваме с нарязаните копър, магданоз, чесън и моркови.

Обръщаме бурканите с капачките надолу, още докато са топли. Оставяме така докато се охладят.

Хубаво е преди консумация да престоят поне 24 часа в маринатата, за да омекнат.

Пуканите люти чушлета с олио и оцет са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар