edin.bg»Рецепти»Баница»Щрудел»Класически ябълков щрудел

Класически ябълков щрудел

Класически ябълков щрудел
Снимка: Тодоринка Бернардова
30/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Превърнете и най-скучния ден в празник с един класически ябълков щрудел"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Ябълките се изчистват от семките и се настъргват на едрото ренде.

Ако са много сочни се изстискват. Прибавя се захарта и олиото като се остава 1/4 от олиото за намазване на корите.

Разбърква се добре сместа. Вземат се по две кори, намазва се четка кората и се поръсва с ябълките. От единия край се посипва канела и смлени орехи.

Навива се на руло и се нарежда в тавата на печката която е покрита с хартия за печене. Пече се на 250 градуса до зачервяване. Като изстине шруделът се поръсва с пудра захар.

Класическият ябълков щрудел е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: