edin.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Реване»Реване с карамелен сироп

Реване с карамелен сироп

Реване с карамелен сироп
Снимка: Румяна Сакалийска
1 / 3
02/07/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Вкусен сиропиран сладкиш, на който няма как да устоите.

Разбиваме добре яйцата със захарта, прибавяме сусамовото олио, ванилията и канелата. Накрая прибавяме пресятото брашно с бакпулвера, изсипваме готовата смес във форма покрита с хартия за печене.

Печем нашето реване в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

За карамеления сироп изсипваме захарта в тенджера и след като се карамелизира, внимателно изсипваме водата, двете супени лъжици ликьор и бъркаме на средна температура, докато карамелът се разтопи напълно. След като карамелът се разтопи, оставяме течността да ври за 4-5 минути на ниска температура.

Слагаме охладеното реване в подходящ поднос, заливаме го добре с карамелената течност и нарязваме няколко тънки филийки праскови.

Преди да сервираме, оставяме сиропираното реване добре да се охлади и да поеме от заливката.

Всичко, от което се нуждаете днес, е реване с карамелен сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest