Сладки с локум и масло

24/06/2020
Приготвяне40 мин.
Готвене15 мин.
Общо55 мин.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо10
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата8
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се разтопява и охлажда.

Киселото мляко се смесва със содата.

Брашното се поставя в купа, прави се кладенче и в него се поставят млякото, маслото, олиото и ванилията. Замесва се меко тесто.

Покрива се със стреч фолио и се оставя да почине 20 минути.

Тестото се разточва. Нарязва се на ромбоиди.

В единият край на ромбоида се поставя парченце локум. Завиват се на кифлички.

Навитите сладки се поставят в тава, постелена с хартия за печене.

Любимите локумки се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса до леко зачервяване.

Топлите сладки с локум и масло се поръсват обилно с пудра захар, смесена с ванилията.

Да ви е сладко!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар