Солени палачинки с брашно от лимец

02/06/2020
Приготвяне5 мин.
Готвене20 мин.
Общо25 мин.
Порции9
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо96
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • яйца - 2 бр.
  • топено сирене - 2 триъгълничета
  • сол - 1 щипка
  • вода - 5 с.л.
  • сода за хляб - 1 щипка
  • брашно от лимец - 5 с.л.
  • олио - за тигана
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотни солени палачинки се получиха, вкусни, полезни и лесни за приготвяне.

В каната на чопъра чукваме двете яйца, добавяме парченца топено сирене, сол, сода за хляб, вода и накрая брашното от лимец.

Затваря се с капака и блендираме за кратко на еднородна смес. Тестото е малко по-гъсто от това за стандартни палачинки.

Загрява се тиган, намазва се с олио, сипваме малко черпаче каша да се оформят палачинки с диаметър 9 см.

Печем от двете страни на 5 степен, обръщат се с метална решетка. Сервираме с маслинки и краставички.

Уникална закуска! Добър апетит!

Солените палачинки с брашно от лимец са готови.

Стилен тиган за палачинки с керамично покритие 26 см
Приготвяй си тази рецепта в:
Стилен тиган за палачинки с керамично покритие 26 см
16.99 лв.
Виж ››

Перфектните палачинки се правят с перфектния тиган за палачинки, а по случайност (или не) ние имаме такъв. Удобен за работа, лесен за почистване, с керамично покритие - това е вашият нов тиган за палачинки!

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар