Начин на приготвяне
Кравето масло се разтопява. Половината се изсипва в тавичка с размер 20/30 сантиметра.
Продуктите се сухата смес се смесват и половината се изсипват върху маслото.
Следва изварата и върху нея се разпределят черешите. Поставя се останалата суха смес.
Яйцата се разбиват леко със захарта. Прибавя се прясното мляко и ванилията. Сместа се изсипва в тавичката.
Най-отгоре се поставя останалото краве масло.
Така подготвеният сладкиш се оставя да престои 30 минути.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса 40-45 минути.
Готовият плодов сладкиш се оставя напълно да изстине и тогава се разрязва.
Една по-различна рецепта, но уникално вкусна. За любителите на по-сладкото може да увеличите захарта в течната част.
Да ви е сладко! Пухкавият сладкиш с извара и череши е готов.