Шоколадов кекс с кокосово масло

30/05/2020
"Пухкав домашен шоколадов кекс, който свършва за нула време в добра компания."
Приготвяне10 мин.
Готвене35 мин.
Общо45 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо168
  • Преглеждания за месеца13
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява предварително на 170-180 градуса.

В дълбока купа с помощта на миксер се разбиват яйцата, киселото мляко, захарта, какаото, маслото и лимоновата кора.

Постепенно се прибавят към сместа пресятото брашно и бакпулвера.

Сместа се изсипва в предварително намазана с масло и поръсена с брашно форма с размер 11х26см.

Кексът се пече на средна решетка около 30-35мин или до готовност. Може да се направи проба с клечка за зъби.

Шоколадовият кекс се сервира поръсен с пудра захар.

Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
Приготвяй си тази рецепта в:
Форма за пухкав кекс с дупка - тефлонова
7.50 лв.
Виж ››

Класическа форма за кекс с качествено тефлоново покритие - изборът на практичната домакиня

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар