Класически блат за торта

Класически блат за торта
Снимка: Кристиан Александров
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
1
"Най-вкусните домашни торти включват и домашно приготвени блатове"

Необходими продукти

  • жълтъци - 4 бр
  • белтъци - 5 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сол - 1 щипка
  • брашно - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 пакетче
  • бакплувер - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбиваме жълтъците със захарта за 5 минути с миксер на максимална скорост.След това добавяме ванилията, брашното, солта и бакплувера.Отново разбиваме до хомогенизиране.

Разбиваме белтъците на гъст сняг и постепенно ги добавяме към другата смес, като разбъркваме с бъркалка с плавни движения.

Когато сместа е хомогенна я изсипваме в тавичка покрита с хартия за печене и заравняваме.

Печем на 180 градуса около 15 минути.

Оставяме изпечения блат да се охлади напълно и го разрязваме на две, за да получим два блата.

Използваме готовия блат за торта за направа на вкусна торта.

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: