Edin.bg»Рецепти»Салати»Рибна салата»Португалска салата с херинга и майонеза

Португалска салата с херинга и майонеза

Португалска салата с херинга и майонеза
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4
"Ако вкусите веднъж от тази португалска рибна салатка с херинга, друга няма да искате да опитате..."

Необходими продукти

  • херинга - 300 г солена
  • кисели краставички - 5 бр
  • целина - 50 г
  • кисели ябълки - 3 бр
  • портокал - 1 бр
  • майонеза - 250 г
  • бяло вино - 3 с.л.
  • горчица - 1 с.л.
  • черен пипер - на вкус
  • маслини - 18 бр
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сваряваме целината като не я държим много време да ври.

Почистваме рибата и я накъсваме на парченца. Нарязваме целината, краставичките и ябълките на кубчета.

Смесваме всичко и разбъркваме с майонезата, която предварително сме разредили с бялото вино.

Остава само да добавим горчицата и черния пипер към готовата Португалска салата с херинга и майонеза.

Оформяме за поднасяне и декорираме с парченца от портокала и с маслините (без костилки).

Можем да похапваме тази рибна салата в комбинация с португалското вино Порто.

P.S. С домашна майонеза става най-вкусна!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: