edin.bg»Рецепти»Основни Ястия»Гювечета»Гювечета с гъби и яйца

Гювечета с гъби и яйца

Гювечета с гъби и яйца
10/08/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Гъбите се нарязват на филийки заедно с пънчетата. Чесънът се счуква, магданозът се нарязва на дребно.

Доматите се пасират заедно с нарязаните целина, лук, захарта и се посоляват.

Гъбите се запържват в маслото 5 – 6 минути на силен огън при непрекъснато бъркане. Изсипва се доматената салца и се разбърква.

Ястието се разпределя в намаслени гювечета, които се пекат около 15 минути във фурна на 200 градуса. Във всяка порция се излива по едно разбито яйце и се доизпича, докато се забули.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest