Edin.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта»Бисквитена торта с бисквити и вишни

Бисквитена торта с бисквити и вишни

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
5 мин.
Общо
30 мин.
Порции
6

Необходими продукти

  • бисквити - 1 опаковка, обикновени
  • крем - 1 пликче, без варене
  • конфитюр - 2 с.л.
  • прясно мляко - 600 мл
  • компот - 1 бр. от кайсии
  • вишни - 1 опаковка, замразени
  • сметана - 1 кофичка
  • желатин - 3 пакетчета
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изсипете постепенно съдържанието на пликчето крем в 500 мл сварено и охладено мляко, като непрекъснато бъркате с миксера, докато получите хомогенна смес.

Добавете към получения крем 1 с.л. конфитюр, внимателно го разбъркайте и го оставете в хладилника.

В 100 мл студена вода накиснете 2 пакетчета желатин, изчакайте го да набъбне и го разтворете на водна баня или в микровълнова печка, като внимавате да не заври.

Охладете го, прецедете го и при непрекъснато бъркане го прибавете в разбитата с останалия конфитюр сметана.

Смесете сока от компота с останалия желатин, който сте подготвили по същия начин, както този за сметаната.

Наредете предварително натопените в останалото мляко бисквити във форма за торта, залейте ги с крема, пак бисквити и пак крем.

Подредете отгоре кайсиите, изсипете сметаната, украсете с вишните и сложете тортата в хладилник за 10-15 мин.

После я залейте със сока от компота и я върнете в хладилника да престои една нощ.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: