Edin.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени домати»Пълнени печени домати с яйца

Пълнени печени домати с яйца

Пълнени печени домати с яйца
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
110 мин.
Порции
5
"Украсете пълнените домати с клончета от магданоз и веднага ги поднесете"

Необходими продукти

  • грах - 700 г замразен
  • масло - 100 г прясно
  • яйца - 5 бр.
  • домати - 400 г
  • магданоз - ½ връзка
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Замразеният грах се вари, без да се размразява и се отцежда, след което се залива с част от сгорещеното масло.

Доматите се измиват и откъм дръжката им се отрязва капаче, издълбават се и се посоляват. Подреждат се в тавичка и се запичат десетина минути.

Изваждат се от фурната и във всеки домат се счупва по едно яйце, и се прибавя съответна част от останалото масло, след което отново се запичат във фурната до готовност на яйцата.

Свареният грах се поставя в чиния, а върху него се нареждат запечените пълнени домати. Ястието се украсява с клончета от магданоз и веднага се поднася.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: