Edin.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Рулца»Рулца от свински пържоли с орехова панировка

Рулца от свински пържоли с орехова панировка

Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Много апетитни свински рулца с орехова панировка - опитайте ги задължително"

Необходими продукти

  • пържоли - 4 бр. от свински врат
  • яйца - 2 бр.
  • орехи - 100 г, смлени
  • брашно - за овалване
  • олио - за пържене
  • черен пипер - на вкус
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте пържолите, подсушете ги, начукайте ги внимателно, като се стараете да не нарушите целостта им, посолете ги и ги поръсете с черен пипер.

Сипете в голяма чиния брашно, потопете от двете страни пържолите, навийте ги на рулца и ги закрепете с клечки за зъби.

Разбийте в дълбока купа яйцата и топнете в тях едно по едно рулцата, след което ги оваляйте добре от всички страни в друга чиния, в която сте сложили смлените орехови ядки.

Сгорещете в тиган голямо количество олио и изпържете рулцата, като внимавате да не прегорят, затова ги обръщайте непрекъснато.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: