Edin.bg»Рецепти»Риба»Печена риба»Печена пъстърва по ергенски

Печена пъстърва по ергенски

Печена пъстърва по ергенски
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • риба - 4 пъстърви, почистени
  • пушени гърди - 60 г без кости
  • лук - 1 глава, кромид
  • чесън - 2 скилидки
  • топено сирене - 80 г
  • копър - 2 ч.л.
  • магданоз - 2 ч.л.
  • мляко - 20 мл прясно
  • лимонов сок - на вкус
  • масло - 40 г краве
  • бульон - 200 мл зеленчуков от кубче
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте почистената риба, подсушете я и я натрийте с лимоновия сок и солта.

Счукайте чесъна, прибавете ситно нарязаните копър, магданоз и топено сирене, добавете млякото, разбъркайте сместа и напълнете с нея пъстървата.

Увийте рибите с нарязаните на тънки ивички пушени гърди, наредете ги в огнеупорен съд и ги сложете да се пекат в предварително загрята на 200 градуса фурна около 30 мин.

Нарежете лука на кубчета и го запържете до прозрачност в сгорещеното масло.

Сложете бульона да се вари 5 мин., изсипете в него лука и варете още 1-2 мин.

Десетина минути преди да извадите печената риба от фурната, я залейте с бульона.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: