Оризов накип с кисело зеле

MarianaMariana
Новак
688
6
06/08/2018
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • кисело зеле - 1 зелка
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • доматена салца - 1 с.л.
  • ориз - 1 винена чаша
  • лук - 3 глави + 1 за ориза
  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 - 5 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме лука на ситно и го пържим в 4-5 лъжици мазнина. Когато омекне, добавяме нарязаното на дребно зеле и го оставяме да се позапържи и то, след което прибавяме доматената салца и червения пипер.

Отделно в 3 ч.ч. вода се поставя 1 глава лук и пипер на зърна. Когато кипнат, се добавя оризът и се вари до омекването му.

В подходяща тавичка се слага ред от запърженото зеле. Върху него се разпределя ориза и отгоре пак се слага зеле.

Ястието се залива със смес от кисело мляко и разбити яйца и се пече в загрята на 200 градуса фурна до зачервяване.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар