Начин на приготвяне
Разбиваме маслото много добре, след което добавяме жълтъците един по един при непрекъснато бъркане. Размиваме маята в хладкото мляко, прибавяме бучката захар и оставяме да бухне. Получената закваска смесваме с маслото и жълтъците, добавяме пудрата захар и брашното, така че да получим меко тесто.
Бъркаме тестото с дървена лъжица, докато започне да се отделя от стените на съда и да пуска мехури. Оставяме го на топло да втаса.
Тестото се разточва на кора с дебелина 1 см, изрязват се кръгчета с помощта на форма. В средата на всяко кръгче се слага по малко мармалад.
Колачетата се сгъват, като краищата им се залепват с помощта на разбито яйце. По желание може да ги поръсите с филирани бадеми.
Чешките колачета се редят в предварително намазнена тава на разстояние едно от друго, оставят се да бухнат и се пекат в загрята на 180 градуса фурна до готовност.