Охлюви разсол

MarianaMariana
Новак
691
1
59
27/07/2018
"Охлювите са изтънчено мезе, което трябва да се приготвя с много внимание и мерак"
Приготвяне30 мин.
Готвене35 мин.
Общо65 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо131
  • Преглеждания за месеца10
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг5 от 5

Необходими Съставки

  • охлюви - 40 - 50 бр.
  • сол
  • оцет
  • олио
  • сос от хрян
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Страхотно мезе за бира и вино, което си приготвяме всяка година.

Почистените от черупката охлюви се изплакват 4-5 води, като след всяко изцеждане на водата ги посипваме с повечко сол и претриваме с ръце.

След това се слагат в подходящ съд и се варят до готовност в подсолена вода.

Отцеждат се добре, подправят се с оцет и олио, заливат се със сос от хрян и се поднасят студени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар