Соленки пурички с кисело мляко

MarianaMariana
Новак
688
52
17/07/2018
"Пушенето на пури може и да е забранено, но яденето им със сигурност не - затова запретвайте ръкави и да ги опитаме "
Приготвяне15 мин.
Готвене20 мин.
Общо35 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо303
  • Преглеждания за месеца39
  • Преглеждания за седмицата7
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме содата в киселото мляко, добавяме олиото, солта и брашно, така че да получим меко тесто, което покриваме с кърпа и оставяме да почине поне 30 минути след размесването.

След това разделяме тестото на 80-85 топчента, като всяко от тях разточваме на малка питка с квадратна форма. В единият край на питката слагаме по малко от плънката от разбъркани яйца и сирене и я завиваме на пура.

Соленките се нареждат на разстояние една от друга в предварително намазнена тава. Намазват се с яйце, поръсват се с ким и се пекат в загрята на 170 градуса фурна до готовност.

Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема бамбукова маса за закуска в леглото
22.23 лв.
Виж ››

Мнозина си мечтаят за закуска в леглото, а ние можем лесно да сбъднем мечтата ви с тази стилна бамбукова маса за закуска

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар