Edin.bg»Рецепти»Предястия»Мезета»Салата от печени чирози

Салата от печени чирози

Мариана В.Мариана В.
Новак
306
Салата от печени чирози
Снимка: Sevdalina Irikova
2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими продукти

  • чирози - 6 - 7 бр.
  • олио - 2 - 3 с.л.
  • оцет - 2 - 3 с.л.
  • копър - 1 връзка пресен
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Уникална салата, която научих от хазяйката в Созопол.

Взимаме 6-7, може и повече чирози, като гледаме да не са прекалено сухи. Слагаме ги в тиган с незалепващо покритие на умерен огън. Целта е от топлината чирозите да омекнат, а кожата отгоре да се опече и пропука, за да се обели по-лесно.

На опечените чирози, докато са още топли, им премахваме главите и кожите, премахваме средната кост и накъсваме на парчета в дълбока чиния.

Заливаме ги с 1 кафена чаша вряла вода и захлупваме с капак или друга чиния, за да поомекнат.

След това подправяме рибата с олио, оцет и копър. По желание може да добавим и пресован чесън.

Наздраве!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: