Edin.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шкембе чорба - Вариант 2Шкембе чорба - Вариант 2
19 Ноем.
5
Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат. Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме...
Шкембе Чорба - Вариант 1Шкембе Чорба - Вариант 1
16 Ноем.
6
Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът. Като заври, се...
Турски вариант на ризотоТурски вариант на ризото
29 Февр.
Оризът се накисва за 30 минути в топла вода. Олиото се загрява и се добавя маслото да се разтопи. Добавя се фидето и се запържва леко. След това се добавя рендосан морков и ситно нарязани чушки и маслини. Добавя се...
Моят вариант за кръфинМоят вариант за кръфин
31 Май
Моят вариант за кръфин е чудно вкусен....
Шкембе чорба - Вариант 2Шкембе чорба - Вариант 2
19 Ноем.
5
Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат. Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме...
Шкембе Чорба - Вариант 1Шкембе Чорба - Вариант 1
16 Ноем.
6
Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът. Като заври, се...
Видове заливки за мусакаВидове заливки за мусака
08 Май
Отгоре се слагат няколко парченца краве масло и мусаката се връща във фурната. Заливка за мусака се приготвя и от сметана с яйце....
Здравословен вариант на бейк ролсЗдравословен вариант на бейк ролс
30 Дек.
Здравословният вариант на бейк ролс е готов....
Моя вариант за бързи пърленкиМоя вариант за бързи пърленки
25 Май
В купа се разбива яйцето с голяма щипка сол. Прибавя се олио, а в киселото мляко се разбърква содата за хляб да шупне. Сипва се в купата и с брашното, добавено на части, и се замесва меко тесто, което леко да лепне...
Мързелив вариант на руло с каймаМързелив вариант на руло с кайма
31 Март
Залива се с водата и бирата. Отгоре се завива с фолио и печем до готовност на 190 градуса около 30-40 минути. Изважда се, фолиото се сваля и поръсваме отгоре с едро настърган кашкавал....
Пица с хумус - вариант IIПица с хумус - вариант II
28 Февр.
Доматът се нарязва на тънко, пиперките и киселите краставички - на колелца, маслините на две, а от гъбите, които са по-големи - на по-малки парченца. Тестото се разточва и се поставя в тава (за предпочитане застлана с...
Мусака със заливкаМусака със заливка
17 Април
5
Мусаката със заливка е готова....
Мусака без заливкаМусака без заливка
26 Юни
Картофите се измиват и нарязват на кубчета, същото се повтаря и с останалите зеленчуци. Лукът се запържва и след това се добавя каймата и останалите зеленчуци. След като всичко се задуши се премества в тава, добавят се...
Заливка за мусакаЗаливка за мусака
10 Дек.
7
Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори....
Заливка за мусакаЗаливка за мусака
10 Дек.
7
Залива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори....
Испански вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien)Испански вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien)
26 Април
Испанският вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien) е много вкусен!...
Перфектната заливка за мусакаПерфектната заливка за мусака
07 Дек.
Пригответе и вие перфектната заливка за мусака. P.S. Препоръчване да опитате най-българската рецепта за мусака....
Постна мусака без заливкаПостна мусака без заливка
15 Март
Поднася готовата постна мусака със салата от картофи....
Мусака с кашкавалена заливкаМусака с кашкавалена заливка
02 Август
1
Мусаката с кашкавалена заливка е готова....
Турска мусака със заливкаТурска мусака със заливка
15 Януари
Мусаката се залива и се пече до златисто. Една различна и вкусна рецепта за турска мусака със заливка!...
Икономична мусака без заливкаИкономична мусака без заливка
27 Януари
По желание може да добавите отгоре сирене, след като изпечете мусаката. Става много вкусно! Икономичната мусака без заливка е готова....
Гъбена мусака без заливкаГъбена мусака без заливка
26 Април
2
Тавата се покрива с алуминиево фолио и мусаката се слага да се пече на 180-190 градуса до готовност....
Традиционна мусака със заливкаТрадиционна мусака със заливка
24 Февр.
3
След като се изпари водата, мусаката се залива с предварително разбитите яйца, брашно и кисело мляко. Запича се до готовност....
Мусака с богата заливкаМусака с богата заливка
05 Януари
1
В дълбока тава нарязваме на кубчета картофите, моркова и червения пипер. Добавяме половината от доматения сок, сол на вкус, чубрицата, черния пипер и бульончето. Объркваме добре, за да се смесят всички съставки. В друг...
Пухкава заливка за мусакаПухкава заливка за мусака
21 Дек.
14
Естествено за получаването ни на перфектна мусака като от книгите на Балкан турист трябва да подготвим и другите продукти като спазваме всички правила необходими за една мусака - лук, морков, картофи и свинска кайма и нищо...