Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Шкембе чорба - Вариант 2Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат.
Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме...
19 Ноем.
5
Шкембе Чорба - Вариант 1Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.
Като заври, се...
16 Ноем.
6
Турски вариант на ризотоОризът се накисва за 30 минути в топла вода.
Олиото се загрява и се добавя маслото да се разтопи. Добавя се фидето и се запържва леко.
След това се добавя рендосан морков и ситно нарязани чушки и маслини. Добавя се...
29 Февр.
Шкембе чорба - Вариант 2Добре изчистеното и измито шкембе и опърлените и измити свински крачета се варят с нужното количество вода и сол докато омекнат.
Изваждаме шкембето от съда и го нарязваме на ивици или накълцваме на средни парчета. Обезкостяваме...
19 Ноем.
5
Шкембе Чорба - Вариант 1Изчистеното агнешко шкембе се сварява и нарязва на малки кубчета. Лукът се нарязва на ситно и се задушава в мазнината, добавя се брашното и се изпържва до златисто. Слага се червеният пипер и бульонът.
Като заври, се...
16 Ноем.
6
Видове заливки за мусакаОтгоре се слагат няколко парченца краве масло и мусаката се връща във фурната.
Заливка за мусака се приготвя и от сметана с яйце....
08 Май
Моя вариант за бързи пърленкиВ купа се разбива яйцето с голяма щипка сол.
Прибавя се олио, а в киселото мляко се разбърква содата за хляб да шупне.
Сипва се в купата и с брашното, добавено на части, и се замесва меко тесто, което леко да лепне...
25 Май
Мързелив вариант на руло с каймаЗалива се с водата и бирата. Отгоре се завива с фолио и печем до готовност на 190 градуса около 30-40 минути. Изважда се, фолиото се сваля и поръсваме отгоре с едро настърган кашкавал....
31 Март
Пица с хумус - вариант IIДоматът се нарязва на тънко, пиперките и киселите краставички - на колелца, маслините на две, а от гъбите, които са по-големи - на по-малки парченца.
Тестото се разточва и се поставя в тава (за предпочитане застлана с...
28 Февр.
Мусака без заливкаКартофите се измиват и нарязват на кубчета, същото се повтаря и с останалите зеленчуци.
Лукът се запържва и след това се добавя каймата и останалите зеленчуци. След като всичко се задуши се премества в тава, добавят се...
26 Юни
Заливка за мусакаЗалива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори....
10 Дек.
7
Заливка за мусакаЗалива се и се разпределя равномерно върху мусаката. Връщате тавата във фурната на максимална степен и когато започне да се зачервява може да я намалите отгоре за да не прегори....
10 Дек.
7
Испански вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien)Испанският вариант на Флан Паризиен (Spanish Flan Prisien) е много вкусен!...
26 Април
Перфектната заливка за мусакаПригответе и вие перфектната заливка за мусака.
P.S. Препоръчване да опитате най-българската рецепта за мусака....
07 Дек.
Турска мусака със заливкаМусаката се залива и се пече до златисто.
Една различна и вкусна рецепта за турска мусака със заливка!...
15 Януари
Икономична мусака без заливкаПо желание може да добавите отгоре сирене, след като изпечете мусаката.
Става много вкусно!
Икономичната мусака без заливка е готова....
27 Януари
Гъбена мусака без заливкаТавата се покрива с алуминиево фолио и мусаката се слага да се пече на 180-190 градуса до готовност....
26 Април
2
Традиционна мусака със заливкаСлед като се изпари водата, мусаката се залива с предварително разбитите яйца, брашно и кисело мляко. Запича се до готовност....
24 Февр.
3
Мусака с богата заливкаВ дълбока тава нарязваме на кубчета картофите, моркова и червения пипер. Добавяме половината от доматения сок, сол на вкус, чубрицата, черния пипер и бульончето. Объркваме добре, за да се смесят всички съставки.
В друг...
05 Януари
1
Пухкава заливка за мусакаЕстествено за получаването ни на перфектна мусака като от книгите на Балкан турист трябва да подготвим и другите продукти като спазваме всички правила необходими за една мусака - лук, морков, картофи и свинска кайма и нищо...
21 Дек.
14