Edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Съветите на Петър Дънов за храненето

Съветите на Петър Дънов за храненето

Петър Дънов

Според духовния учител на Бялото братство Петър Дънов чрез процеса на хранене човек се свързва със Земята и макар че действието изглежда съвсем обикновено, то не е.

Самото хранене е част от житейския цикъл. То е наука за трансформиране на енергии от едно състояние в друго. Грубата енергия се трансформира в умствена, а тя – в духовна.

Всеки един хранителен елемент – мазнини, белтъчини и въглехидрати, трябва да се пригоди към специфичността на отделния организъм.

Чрез своите съвети Петър Дънов обяснявал на обикновените хора мъдростта в Библията, така че да се разбере от всеки. Според Учителя храненето също е свързано със старозаветните притчи и по специално тази за Грехопадението.

Според Стария завет с появата си първите хора са се хранели само с плодове, но след като Адам и Ева съгрешили в Райската градина, хората са започнали да се хранят и с животинско месо.

За противоестествено и до днес обаче се приема пиенето на животинска кръв.

Дънов казва, че именно в Библията се крие историческото обяснение за месоядството.

Петър Дънов казва, че съвременните хора отново ще се върнат към момента, в който за първи път са се появили на Земята, и това естествено ще доведе до деня, в които отново ще се храним само с плодове.

Хранене

Това ще се случи едва след като хората преодолеят плътските си зависимости като похотта и се опрат единствено на духовното.

Въпреки тази философия Учителят на Бялото братство категорично се противопоставя на вегетарианството, като казва, че това е изкуствен начин да обърнем процеса, чрез който сме започнали да ядем месо.

Дънов казва, че моментът, в който напълно ще се откажем от животинска храна, предстои, но дотогава трябва да опитваме всичко, което природата около нас ни предлага.

Основните съвети, които Петър Дънов дава за храненето са:

1. Не яжте, ако не сте гладни;

2. Хранете се след изгрев и преди залез – никога по тъмно;

3. Яжте бавно;

Когато стомахът работи добре, тялото е здраво – казва Петър Дънов.

Вижте още:

- Най-добрите храни за болни;

- Полезни и вкусни зимни храни;

- Забранени и позволени храни при диабет.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
52
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Dodo
Dodo
17.06.2015 15:25
Напротив, и Дънов и ученикът му Айванов казват, че мирът започва от чинията ти. Стига сте пробутвали лъжи на хората, ами му прочетете книгите преди да пишете. Препоръчва растително хранене, като млечни продукти се приемат само един ден в седмицата - четвъртък. Месото е смърт, и то на съзнателни същества. Не можеш да се храниш със смърт и да очакваш здраве.
6
1
pres
pres
23.02.2015 21:43
Чел съм много книги на Дънов и никъде не се противопоставя на вегетарианството дори напротив, той казва че това е по правилният път за всеки човек ако иска да е здрав и дълголетен. Не знам защо пишете глупости.
5
2
Ивелин
Ивелин
23.11.2014 23:42
Не мисля,че Учителя се е "противопоставял" вегетарианството,четете по внимателно!!!
8
0