edin.bg»Статии»Свободно Време»Най-добрите спортове за мъже

Най-добрите спортове за мъже

Г. ВълчеваГ. Вълчева
Новак
811
Най-добрите спортове за мъже

Дълбоко в себе си повечето мъже обичат рисковете и адреналина. Нещо първично лежи в същността им, което ги привлича към опасността. Дали за това е виновен тестостеронът или естествените животински инстинкти, кой знае?

В този ред на мисли, що се отнася до спортове, максимата е - колкото по-грубо, толкова по-добре. Нека заедно хвърлим око на най-мъжките спортове.

8. Борба сумо

Борбата сумо може да не е толкова популярна у нас, но в Япония това е най-великата игра. Представете си силата на две 500-килограмови чудовища, които се блъскат заедно, отново и отново, докато едното достигне края на силите си. А сега си представете, че сте заседнали между двамата по време на удара! Неприятен сценарий, нали?

7. Голф

Голф - мъжки спорт

Преди да се изумите, позволете ми да кажа, че голфът не е в списъка по същата причина като останалите спортове в него. Голфът е истинска мъжка игра, защото можете да играете с приятелите си, да изпиете няколко питиета, докато играете, да говорите за бизнес…И всичко това, докато се стремите да вкарате топката в правилната дупка. Да, приятели, голфът е мъжки спорт.

6. Мотокрос

Мотоспорт- мъжки спорт

Няма как да минем без мотокроса, момчета, които го практикуват са просто луди. Те летят по пистата, по сложния кален терен и оставят препятствията зад гърба си. Нямат почти никаква защита и могат да бъдат премазани за части от секундата. В повечето случаи те не получават слава за успехите си. Опитайте да назовете миналогодишния световен шампион по мотокрос. Трудна задача.

5. Ръгби

Ръгбито е определено е зрелищен спорт. В някои отношения прилича на американския футбол, но не е същото. Играчите са доста едри и доста бързи, обаче гледката може да не е красива. Вероятно е да видите зъби да летят из игралното поле, ако нещата загрубеят. Респект за куража на всички, които се захващат с тази игра.

4. Хокей

Хокеят е нещо футбол на кънки. По леда се пързалят куп едри мъже с много мускули и малко защитно оборудване. Целта им е една – да достигнат малката черна шайба. Хокейът е брутален спорт, няма как истинската сила на хокеистите да остане неоценена. Тези момчета са готови да се порежат, да загубят зъбите си и да се хвърлят пред шайба, идваща към тях със скорост от 90 мили в час. Всичко в името на това отборът да победи.

3. Автомобилни състезания

Няма значение дали става дума за NASCAR, Формула 1, CART или която и да е друга състезателна лига, тези момчета карат със скорост над 200 мили в час и най-малката грешка може да им струва живота. Колкото и да са добри, всички те могат да умрат за части от секундата. Не бихте могли и да мечтаете за по-висок адреналин.

2. Бокс

Боксът е мъжки спорт

Али, Фрейзър, Хаглер, Хърнс, Чавес, Рой Джоунс младши, Роки Марчиано, Шугър Рей Робинсън, Шугър Рей Леонард, Шугър Шейн Мосли, Холифийлд, Джейк ЛаМота – списъкът може да продължава. Те са истински мъже – бойци, разменящи си юмруци по време на 12 рунда (доскоро бяха 15). Боксът боли, точка. По няколко боксьори умират всяка година от удари. Други се пенсионират с мозъчно увреждане. Това е цената, която плащат за бойна слава, изисква се много смелост, за да се качи човек на ринга.

1. Футбол

На пръв поглед футболът не изглежда като брутален спорт. Разбира се, не е лесно да тичаш по терена в продължение на 90 минути наред, но на преден план стои много повече от физическата интензивност на играчите. В тази игра се влага мисъл, стратегия и традиции. Футболът не е просто спорт, а културен феномен. Не случайно феновете му са толкова религиозно отдадени и приемат изключително сериозно всичко, което се случва на терена. По време на Световното първенство през 1994 г. един от защитниците на колумбийския отбор отбелязва гол в собствената си врата и това коства играта на отбора му. Той бива застрелян няколко дни, след като се връща обратно в родната си Колумбия. Това говори достатъчно само по себе си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest