edin.bg»Статии»Здраве и Красота»6 детайла за лош външен вид на дамите според Кристиан Диор

6 детайла за лош външен вид на дамите според Кристиан Диор

6 детайла за лош външен вид на дамите според Кристиан Диор

Кристиан Диор е сред най-ярките модни законодатели на всички времена. Марката, носеща неговото име, е знак за безкомпромисен стил, качество и изисканост.

Моделиерът има интересно виждане относно външността на своите клиентки. Той смята, че понятие грозна жена не съществува. Има само такива, които не знаят как и не умеят да подчертаят своята външност.

Интересно е виждането на прочутия познавач на елегантния външен вид при нежния пол относно възрастта. Той смята, че най-привлекателната възраст при жените е между 35 и 40 години. Тъй като 40 години е възраст, от която дамите могат да не излязат дълго, то привлекателността им може да се удължи значително.

Всяка дама може да се довери на мнението на модния законодател относно 6 причини, които развалят визията на жената.

Неизмитата коса

Не само Коко Шанел, но и Кристиан Диор смята, че мръсната коса е топ причина за лоша визия на всяка жена. Освен това тя показва неуважение на дамата към себе си и към околните. Способността да изглежда спретната една жена се заключава в това винаги да бъде с чиста коса.

Нецензурният език

Това, което подчертава външността, е представата за женственост, а тя се създава не само от външния вид, но и от начина на общуване и поведението. Елегантно облечената дама, която обаче говори вулгарно или вмъква нецензурни изрази в речта си, не се възприема добре.

Дрехите в неподходящ размер

6 детайла за лош външен вид на дамите според Кристиан Диор

Според Кристиан Диор неправилно облечената жена губи своята изтънченост. Това означава да носи дрехи с неправилно избран размер. Те не стоят добре на фигурата. Облеклото има предназначение да скрива недостатъците и да подчертава достойнствата на фигурата, а неправилният размер не може да изпълни такава задача.

Лошо поддържаните обувки

Според много жени обувките са последното нещо в тоалета, на което трябва да се обърне внимание, но това е погрешно виждане. Истинско доказателство за елегантност, по мнението на модния корифей Диор, е това, което жената носи на краката си. Този елемент от гардероба трябва да се следи внимателно от всяка дама. Маратонките са за спорт. Най-елегантната и красива рокля губи от чара си в компанията на спортните обувки.

Лошо поддържаните ръце

Лош външен вид

Ръцете, а не лицето, е визитката на жената. Точно те подсказват женската възраст, а също и колко държи на себе си. Обикновеният маникюр и чистите нокти в съчетание с гладката кожа на ръцете са не по-лошо доказателство на елегантност от скъпите аксесоари и луксозния маникюр.

Грозните пети

6 детайла за лош външен вид на дамите според Кристиан Диор

Краката и особено петите са изложени на показ през летните месеци. Ако се виждат напукани пети и недобре поддържани нокти на краката, цялостното впечатление е лошо. Това са дребни наглед детайли, но с голямо значение.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати