Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Сухо бръснене - предимства и недостатъци

Сухо бръснене - предимства и недостатъци

сухо бръснене  - предимства и недостатъци
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
Виж ››

Сухо или мокро бръснене - това е избор, който всеки сам може да направи индивидуално в зависимост от своите предпочитания. Тук ще научите за предимствата и недостатъците на сухото бръснене, както и някои съвети за него, които да ви улеснят.

Всяка кожа е различна, затова е нужно да се опитаме да избегнем възможните грешки при сухото бръснене, за да не се стига до раздразнения по кожата, обриви и сърбежи, тъй като това е доста често срещан проблем.

За този принцип на бръснене не е нужно използването на вода, а само електрическа самобръсначка и някакъв одеколон или лосион, който да нанесем на кожата преди и след самия процес, за да се опитаме да подготвим кожата чрез отваряне на порите и да се намали максимално дразнимостта и болката по време на самото бръснене.

Едно от главните предимства на сухото бръснене е лесното използване на електрическата самобръсначка, както и възможността за бръснене на всякакви места и при всякакви обстоятелства заради значителното по-голямата ефективност на такъв тип уреди - в колата, ако бързате за работа, когато сте командировка и т.н - като цяло места, за които не ви е нужна баня, а бръсненето повече не може да чака.

Сред недостатъците му са зависимостта от наличие на електроенергия или заредени батерии, както и лошата хигиена, тъй като липсата на вода води до появата на повече бактерии и микроорганизми. Затова грижата е от изключително значение. Електрическата самобръсначка е значително по-скъпа от обикновените, които се използват при мокрото бръснене.

сухо бръснене

Ето и някои съвети, които да подпомогнат процеса на сухото бръснене.

Задължително почистете добре кожата си преди да започнете. Нанасяйте лосион или одеколон преди минаването с инструмента, за да овлажните добре кожата и да направите предстоящия процес много по-приятен.

Оставете кожата добре да изсъхне след бръсненето, след което отново хидратирайте, за да си спестите някои неприятни раздразнения и зачервявания, тъй като този метод уврежда горните слоеве на кожата.

Изборът на електрическата самобръсначка също е от значение - може да изберете между два вида - с мрежест или роторен принцип. Първият е по-подходящ за хора с по-чувствителна кожа.

От друга страна, роторните самобръсначки се справят по-добре с гъсти косъмчета, бръсненето отнема по-малко време с тях, но те доста често предизвикват дразнения. Почиствайте ги добре, за да предотвратите появата на бактерии.

Не бързайте. Отделете си малко повече време, но по този начин ще си спестите излишни порязвания и белези след това. Бръснете винаги в една посока.

Изберете най-подходящия метод на бръснене за вас, но задължително се придържайте към тези лесни съвети.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Makaroshka
Makaroshka
04.05.2022 12:59
При бръснене всеки път незнайно как се порязвам. Единствените ножчета, с които се справям без проблем и без нито дрaскотина са тези на Gillette. Не ми раздразват кожата и бръснат перфектно.
0
0