Edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Водородна вода - същност, ползи

Водородна вода - същност, ползи

Водородна вода - същност, ползи
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
Препоръчано за теб:
Масажор и четка за почистване на лице 5в1
22.00 лв.
Виж ››

Все по-популярна в световен мащаб става водородната вода. Научните изследвания показват, че тя е силен антиоксидант и намалява умората в мускулите. Нейната ефективност в хидратацията на клетките и естествената детоксикация е 10 пъти по-голяма, отколкото на обикновената питейна вода.

Водородната вода притежава по-силни антиоксидантни свойства от витамин С, алфалипоевата киселина и другите познати силни антиоксиданти. Освен това има способност да унищожава само вредните свободни радикали, които са причина за дегенеративни заболявания. Регенериращите способности на водородната вода върху клетките е много силна.

Как се получава водородна вода?

Водородната вода се получава в процес на електролиза. При нея водата за пиене директно се обогатява с газообразен молекулярен водород. За уредите, с които питейната вода става водородна, важно изискване е материалът за електродите да бъде от платина или медицински титан. Медните материали са противопоказни.

Получената след електролизата водородна вода е с неутрално рН, лека и пивка е и може да се употребява всекидневно в неограничено количество. В състава на водородната вода влизат само безопасни компоненти, затова тя се препоръчва за всички.

Водородната вода подпомага доставянето на полезни вещества до всички клетки на организма, като нормализира функциите му и подобрява процесите на обмяна на веществата. Веднага след приемането на водородна вода започват възстановителни процеси в тялото.

Ползи от водородната вода за активно живеещите хора

Трябва да се знае, че водородната вода не е лечебно средство. Тя е само начин да се освободи тялото на натрупани токсини, да се повиши работоспособността и ежедневната активност и като обща последица от това да се подобри качеството на живота.

Можем да кажем, че тя е превенция срещу преждевременното стареене, пази от засилване на хроничните оплаквания, подпомага обмяната на веществата, грижи се за сърдечното здраве, защото водородът, с който е обогатена, взема важно участие в процесите, които текат в организма през целия живот. Благодарение на това, че молекулата на водорода е най-малката в природата, тя успява лесно да проникне в клетките, да неутрализира свободните радикали и за създаде поле за активност на имунната система.

Водородната вода играе роля на енергиен възстановител и е особена препоръчителна за активно спортуващи и активно живеещи хора. Тя е отличен избор и за всеки, който иска да подобри защитните сили на тялото си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest