Edin.bg»Статии»Спорт и Хранене»Тайните на фитнесинструкторите, които крият от вас

Тайните на фитнесинструкторите, които крият от вас

Тайните на фитнесинструкторите, които крият от вас Нулиране на всички линкове и strong

Едва ли има човек, който да не си мечтае да има идеална фигура като от кориците на модните списания. В стремежа си към тази цел хората често правят фатални грешки, които не само че не ги доближават до заветната цел, но и така могат да навредят на здравето си.

Важно е да разберете, че магическо хапче няма и ще се наложи да положите усилия и старание, както и да сте дисциплинирани и да не се отказвате от целта си.

Днес много хора посещават фитнес залите, за да тренират и да извайват тялото си според своите собствени критерии за красота. Голяма част от тях са оборудвани с най-модерните уреди, но само това не е достатъчно, за да постигнете успех.

Фитнесът днес е цяла индустрия, като както във всяка област, така и тук има много тайни, които далеч не всички инструктори разкриват.

Най-доброто време за фитнес тренировка

Тайните на фитнесинструкторите, които крият от вас

И така, ако сте решили и вие да започнете да спортувате, тогава е добре да запомните, че именно първата половина на деня е идеалното време за тази цел. Причината за това е, че тогава все още не сте се уморили от множеството си ежедневни задачи и можете да вложите максимума от силите и енергията си.

В тези така наречени пикови нива на вашата сила и енергия се ускоряват обменните процеси на организма, което безспорно спомага за постигането на вашата цел. Дори и след края на упражненията тялото продължава да гори калориите цели 3-4 часа, което може да използвате като стратегия, за да ускорите резултата от тренировките ви и по-бързо да видите първите плодове на упорития ви труд.

Фитнес тренировките със собствено тегло

Повечето хора са на мнение, че могат да тренират само с уредите във фитнес залата, но това далеч не е така. Не бива да подценявате огромния ефект от упражненията с вашето собствено тегло, като по този начин ще можете не само да подобрите тонуса на мускулите ви, но същевременно с това да усъвършенствате координацията си и баланса.

Правилната фитнес програма за вас според инструкторите

Тайните на фитнесинструкторите, които крият от вас

Голяма част от фитнес инструкторите могат да ви впечатлят с техните снимките в социалните мрежи и със своите външни данни, но това далеч не значи че имат нужните знания, за да могат да изготвят правилната фитнес програма за вас. В идеалния случай те трябва да имат и медицинско образование, за да могат да вземат предвид всички особености при съставянето на индивидуален план за постигането на вашата лична цел.

Не се вманиачавайте, защото бързите резултати невинаги могат да са полезни за здравето ви. По-добре е плавно, но уверено да вървите към идеалното тяло, а не да си мислите че с 9-10 тренировки ще свалите излишните килограми.

И не забравяйте, че не само активния начин на живот е важен, но също така правилното, здравословно и балансирано хранене.

Вижте още:

- Диета с яйца за 5 дни;

- Диета за мъж с корем.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest