edin.bg»Статии»Здраве и Красота»Как да пречистим съзнанието и духа

Как да пречистим съзнанието и духа

Как да пречистим съзнанието и духа

Много хора са преживявали какви ли не тежки неща през целия си живот. Семената на отрицанието са засети в сърцата им още от детството и с възрастта тези семена поникват в гъста плетеница от негативни емоции, от които вече е трудно да се отървете.

Това е може да се оприличи на семената на плевели, които покълват невинно и прерастват в могъщо растение, което ви задушава и в същото време не можете да изкорените с голи ръце.

Ако следвате описаните по-долу стъпки, лесно можете да изчистите ума, душата и сърцето си от отрицателните настроения, но ще трябва да се отнасяте към това с отворено съзнание и дух, изпълнен с вяра и надежда.

Стъпки за пречистване на съзнанието и духа

1. Намерете сили да повярвате в себе си. Не би било лошо да се опитате да опознаете по-добре себе си. Забравете за външните фактори и обърнете внимание само на вашия живот и ситуация.

2. Просто оставете себе си на мира! Хората заслужават щастие и, разбира се, това се отнася и за вас! А способността да оставите негативните емоции след себе си дори ще допринесе за щастието.

3. Позволете на ума, тялото и духа да ви водят във вашето пътуване в живота;

4. Започнете да мислите по-положително, изпълвайки ума и душата си с положителни думи, хора и неща. Но не бива да заравяте черни си мисли в дълбините на сърцето си, иначе те ще узреят там и ще се превърнат в омраза и презрение. Споделете чувствата си с тези, на които имате доверие;

5. Ако се чувствате слаби и ядосани, тогава отидете на разходка при изгрев или залез и дишайте чист въздух;

6. Отделяйте поне 5 минути на ден просто за да се отпуснете и да се посветите на кратък размисъл за постигнатото;

7. Опитайте някои физически и духовни успокояващи практики като йога, пилатес и други подобни;

8. Преди да започнете да се стремите към изпълнение на целите си, прочетете различни позитивни книги или слушайте любимата си музика. Направете нещо, което ще доведе ума ви в състояние на доброта, щастие и добро настроение;

Съвети:

Как да пречистим съзнанието и духа

Не забравяйте, че дори едно неприятно събитие може да бъде много полезен урок, който в крайна сметка превръща отрицателното в положително!

Настройте съзнанието си да възприема нещата от живота оптимистично.

Ако сте в лошо настроение, тогава спрете за секунда и поемете струя свеж въздух.

Направете тази ситуация част от вашето обективно мислене. Дали това събитие си заслужава вашето време и силни преживявания? И дори да е така, дали не ви спира по пътя ви към щастието.

Медитирайте... Медитацията е най-добрият начин да изчистите ума си. Редовната практика на този тип релаксация ще ви помогне да вземете по-съзнателни решения, оставяйки духа ви потопен в усещането за спокойствие и благополучие, тъй като ще започнете да реагирате различно на конфликтните ситуации.

Ако някой ви притеснява или обижда, тогава му кажете да спре действията си в тази посока. Но ако той не спре, просто се отдалечете и продължете напред. Дори да ви е трудно, никога не се отказвайте.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати