

В дълбока купа чукнете яйцето, добавете млякото с угасената в него сода, захарта, брашното, ванилията и олиото. Разбъркайте старателно с лъжица -...

Разбийте с миксер сметаната. Малко преди да се сгъсти напълно, добавете към нея ванилията и кондензираното мляко.
Сипете получената смес в кутия...

Почистете добре дробчетата и пилешкото месо и ги нарежете на парчета.
Сварете ги в малка тенджера заедно с чушката и моркова - добавете дафиновия...

Разтворете маята в затопленото мляко с лъжица брашно и лъжица захар. Разбъркайте и оставете да се активира.
Пресейте минимум два пъти брашно и...

В голяма емайлирана тенджера сложете нарязаните на тънки резени ябълки, залейте ги със студена вода и изчакайте да кипнат.
Преместете съда от огъня...

Смесете маслото с брашното, добавете жълтъците, смлените орехи, ванилията и захарта, омесете много добре тесто за пай и отделете ¼ от него.
Сложете...

Арпаджикът се почиства, сварява се във вода и се залива с виното, водата и зехтина. Прибавят се към него дафиновият лист, червеният пипер и сол на...

Лукът се нарязва на филийки и се залива със студена вода. След като кипне, водата се изцежда.
Попареният лук се запържва в масло. Когато лукът...

Бием маста до побеляване със захарта поне 15-20 минути, след което прибавяме един по един четирите жълтъка, кафето, брашното, солта, кремотартора,...
Рейтинг
4.3
Общо гласували: 4
51
43
30
20
10
Дай твоята оценка: