

Прави се светла запръжка от маслото и брашното, разрежда се с отварата от граха и се прибавя към претрития грах....

Почистваме граха и го слагаме да се вари в подсолена вода до готовност.
Готовия грах прецеждаме и претриваме през сито....

Запържваме да кратко ориза, наливаме 3 ч.ч. гореща вода, прибавяме почти омекналия грах и доматената салца....

Почистваме пресния грах и го слагаме да се вари в подсолена вода до полуомекване....

Към яденето добавяме 3 ч.ч. вода и пресния грах, кипваме и варим около 30 минути на умерен огън....

Малко преди да свалите ястието от котлона, добавете малко доматено пюре/кетчуп и разбъркайте.
Страхотното пилешко с грах е готово....

Прибавете стерилизиран грах и копъра и варете още 10 мин., след което пасирайте сварените зеленчуци....

При поднасяне на чорбата с грах и пилешко месо подкиселете с лимонов сок.
Да ви е сладко!...
Рейтинг
4
Общо гласували: 7
51
45
31
20
10
Дай твоята оценка: