Как питката да е по-пухкава?

Как питката да е по-пухкава?
Снимка: Admin

Заместването и приготвянето на пухкава питка на доста от нас им се струва сложно кулинарно начинание, но всъщност не е така.

Както при всичко, и за направата на бухнала погача си има няколко тънкости. При спазването на тези тънкости се получава пухкава питка.

Питката може да се замеси с жива мая, суха мая или със сода за хляб. Също така питата се меси както за ежедневната ни трапеза, така и за празничните ни трапези.

На първо място, задължително брашното, което ще използвате, да бъде пресято поне два-три пъти. Това е едно от най-важните стъпки за приготвянето на пухкава пита.

Други тънкости за бухнала погача са свързани с продуктите, които ще използвате. За да приготвите питката, трябва да са със стайна температура.

За целта извадете продуктите от хладилника, няколко часа преди да замесите тестото. Така те ще се стоплят и ще станат със стайна температура.

Полученото тесто се меси дълго, за да се образуват шупли. Готовото тесто трябва да е меко и еластично.

Готовото тесто се оставя да втаса, докато удвои обема си. След което се оформя и се оставя отново да втаса поне още 30 минути.

Втасването трябва да става на стайна температура.

Рейтинг

3
Общо 1 гласували
5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати