edin.bg»Съвети»Какво става, ако при махане на кърлеж главата остане?

Какво става, ако при махане на кърлеж главата остане?

Какво става, ако при махане на кърлеж главата остане?

Когато остане главата на кърлежа, от нея се образува ново телце на кърлеж, което отново започва да се пълни с кръв. Ако не се отстрани главата, все едно не сте махнали нищо.

Тя продължава да си засмуква кръв от вашето тяло и по този начин си образува ново телце, което продължава да се надува като балон, но за жалост - изпълнен с кръв.

Както знаем кърлежите са преносители и на зарази, дори и на смъртоносни болести. Затова е необходимо да се отстранят максимално бързо и ефикасно, за да се предотвратят вероятни зарази.

Много хора правят грешка, като хванат телцето на кърлежа с нещо и го дръпнат и решават, че по този начин са го извадили и всичко е приключило. Но в такива случаи главата на кърлежа остава и се започва от начало сърбеж, щипане.

Най-лесният и ефективен начин за премахване на кърлеж е като самият кърлеж и мястото около него се намажат с олио и с помощта на пинцета или с памуче се хваща кърлежът и се върти в посока, обратна на часовниковата стрелка, без да се дърпа, докато излезе на цяло.

Успех!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо 1 гласували
5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати