edin.bg»Съвети»Как да държим бебето, за да се оригне?

Как да държим бебето, за да се оригне?

Как да държим бебето, за да се оригне?

Чрез оригването бебето освобождава въздух, уловен в стомаха на бебето, което го кара да се чувства по-комфортно и по-малко нервно. Оригването също освобождава място в корема на бебето, за да може да се наслади на храненето и да се храни по-дълго.

Като цяло кърмените бебета не се нуждаят от очакваното оригване след всяко кърмене - като хранените с бутилка бебета, защото те са склонни да поглъщат по-малко въздух при хранене.

Но всяко бебе е различно, затова наблюдавайте и следвайте указанията на бебето.

Ако храните с бутилка, може да откриете, че някои видове бутилки помагат на бебето да погълне по-малко въздух и да намали нуждата от оригване.

Ето три различни метода, които можете да опитате да държите бебето при оригване. Експериментирайте, за да намерите най-удобното и ефективно за вас и вашето бебе положение.

1. Поставете кърпа върху рамото си (и дори на гърба), за да предпазите дрехите си от евентуално повръщане. Дръжте бебето на гърдите си, така че брадичката му да лежи на рамото ви. Хванете я с едната си ръка и внимателно я потъркайте с другата;

2. Или опитайте това като алтернатива, когато бебето ви има повече контрол върху главата и врата. Дръжте бебето по-нагоре по рамото - достатъчно високо, за да може рамото ви леко да натисне корема ѝ, създавайки лек натиск, който да изпусне оригването. Подкрепете я с едната си ръка и внимателно я потъркайте с другата. Уверете се, че бебето е в състояние да диша удобно и не е прекалено далече. Бърз поглед в огледалото, за да проверите разположението на главата си, може да бъде полезен.

3. Седейки в скута ви, поставете кърпа върху скута си, за да не нацапате дрехите си при евентуално изплюване на мляко. Поставете бебето в скута си, така че главата му да легне на единия Ви крак, а коремът на другия. Потупайте го леко по гърба. Използвайте едната си ръка, за да поддържате тялото му, съвсем леко и внимателно може да наведете бебето малко напред и внимателно потъркайте гърба с другата си ръка.

Забележка: Ако вашето бебе не оригне след няколко минути, опитайте с различна позиция. Ако това не работи, е добре да спрете - вашето бебе може да не се нуждае от оригване.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати