Edin.bg»Съвети»Как да не ни залепват кюфтета на скарата

Как да не ни залепват кюфтета на скарата

EvgeniaEvgenia
Новак
599
Как да не ни залепват кюфтета на скарата

През хубавото време, особено през летните месеци, се готви навън. Готвенето навън е много по-приятно.

Какво по-хубаво от едни кюфтетата на скара, приготвени в лятната градина, които могат да се сервират с различни сосове (барбекю сос или тако сос) и подправки. Страхотни са гарнирани със зеленчуци на грил и богати свежи салати.

Когато се приготвят кюфтета на скара, има няколко съвета, които е добре да се спазват, за да са винаги перфектно сготвени:

Скарата трябва да е напръскана и намазана със спрей за готвене, мас и други. Не искаме кюфтетата да залепват на скарата, нали?

Каймата се омесва добре, но не се прекалява с месенето.

Кюфтетата се охлаждат поне за 15 минути преди готвене, така че вкусовете да се смесят и да не се разпадат при готвене.

Ако се ползват дървени шишчета се накисват във вода, преди да се използват на скарата. Това ще им попречи да изгорят.

Най-вкусни са кюфтетата приготвени от 80% смляно говеждо месо и 20% смляно свинско месо, така че да са сочни. Не се използва по-постно месо, защото кюфтетата са склонни да станат прекалено сухи, ако нямат достатъчно мазнини в тях.

Кюфтетата приготвени на скара са много вкусни. Следвайте тези наши съвети и ще видите, че кюфтетата няма да залепват за скарата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати