Edin.bg»Съвети»Как да не ни залепват кюфтета на скарата

Как да не ни залепват кюфтета на скарата

редакция:
EvgeniaEvgenia
Новак
59
Как да не ни залепват кюфтета на скарата

През хубавото време, особено през летните месеци, се готви навън. Готвенето навън е много по-приятно.

Какво по-хубаво от едни кюфтетата на скара, приготвени в лятната градина, които могат да се сервират с различни сосове (барбекю сос или тако сос) и подправки. Страхотни са гарнирани със зеленчуци на грил и богати свежи салати.

Когато се приготвят кюфтета на скара, има няколко съвета, които е добре да се спазват, за да са винаги перфектно сготвени:

Скарата трябва да е напръскана и намазана със спрей за готвене, мас и други. Не искаме кюфтетата да залепват на скарата, нали?

Каймата се омесва добре, но не се прекалява с месенето.

Кюфтетата се охлаждат поне за 15 минути преди готвене, така че вкусовете да се смесят и да не се разпадат при готвене.

Ако се ползват дървени шишчета се накисват във вода, преди да се използват на скарата. Това ще им попречи да изгорят.

Най-вкусни са кюфтетата приготвени от 80% смляно говеждо месо и 20% смляно свинско месо, така че да са сочни. Не се използва по-постно месо, защото кюфтетата са склонни да станат прекалено сухи, ако нямат достатъчно мазнини в тях.

Кюфтетата приготвени на скара са много вкусни. Следвайте тези наши съвети и ще видите, че кюфтетата няма да залепват за скарата.

Ако обичаш кюфтета, опитай непременно и кюфтенцата с доматен сос и ароматни подправки.

Виж кои са най-добрите гарнитури за кюфтета, как се правят кюфтета по цариградски и кои подправки вървят с кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Admin
Admin
01.10.2024 18:18
супер, много обичам кюфтета
0
0