Начин на приготвяне
Измийте стафидите за сладкиша и ги накиснете във вода.
Обелете пресния джинджифил и го нарежете на много малки кубчета.
В купа разбийте кравето масло със захарта, след това добавете яйцата.
Прибавете пресятото брашно, содата, смления джинджифил и щипка сол.
Разбийте до получаване на еднородна смес.
Смесете отцедените и подсушени стафиди, нарязания джинджифил и 2 с.л. брашно и ги добавете в купата.
Разбъркайте и изсипете сместа във форма.
Печете най-вкусният кекс на баба в предварително загрята на фурна 170°С за около 40-50 минути.
След 15-20 минути, покрийте бабиния сладкиш с алуминиево фолио, за да не изгори горната му коричка.
Опитай и другите ни десерти с джинджифил или накой от нашите рецепти за пухкав домашен кекс.
Коментари